AJÁNLÓ
 
10:00
2013. 06. 14.
2013. június 6. és 15. között rendezték meg a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozót....
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 06. 14.
A jelenlegi politika hatalmi gőgje és hozzá nem értése, a szaklapok hatalomnak való kiszolgáltatottsága...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 06. 14.
April de Angelis: Színésznők (Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg) Van az itthon...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 06. 14.
Hamar teljes félreértésbe, a Turay Ida Színház nevű haknioperett-brigád gátlástalan önfényezésébe...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 06. 14.
Másodszor vehette át a Színházi Dramaturgok Céhétől, a POSZT ideje alatt rendezett, a Kortárs...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A POSZT versenyprogramjában játszotta utoljára A vágy villamosát a Miskolci Nemzeti Színház. A darab főszerepében kiemelkedő alakítást nyújtó, a jövő évadtól Miskolcon már társulati tagként játszó Györgyi Anna könnyen megválik egy-egy szereptől, csak azt sajnálja, hogy az előadás miatt maradt le kisebbik lánya óvodai ballagásáról.

Györgyi Anna A vágy villamosában – Fotó: Bócsi Krisztián

„Ez a színészsors: se Csaba (Kiss Csaba, Györgyi Anna férje, az előadás rendezője, a színház igazgatója – K. B.), se én nem tudtunk ott lenni a kislányom ballagásán, miután kiderült, hogy az eredeti tervvel ellentétben június 12-én lesz az ünnepély az ovis csoport fellépésével. Remélem, megbocsátja nekem, hiszen igyekszem mindig száz százalékosan anyának lenni – de ilyenkor nincs mit tenni. Azért ott volt a nővérem és több rokonom, vittek virágot, végül nagyon jól sikerült” – meséli Györgyi Anna.

Györgyi Anna a POSZT-on – Fotó: Simara László

A színésznő az Egyfelvonásnak elmondta: ha az ilyen rossz érzéseket nem zárná ki az előadás előtt, nem tudna játszani. „Hatkor már mindig kikapcsolom a telefonomat; vannak kollégáim, akik hét előtt három perccel még a másnapi szinkront egyeztetik, de nekem muszáj, hogy legalább fél órát úgy töltsek el előadás előtt, mintha valamiféle burában lennék. Egy-egy ilyenkor érkező rossz hír túlságosan is fel tudja kavarja az embert.”

Lovas Rozi és Györgyi Anna A vágy villamosában – Fotó: Bócsi Krisztián

A hét éves Léna már Miskolcon kezdi el az általános iskolát, mivel az első olyan év után, amikor Kiss Csaba már Miskolcon volt színházigazgató, Györgyi Anna viszont a Magyar Színház színészeként Pesten élt a két kislánnyal, a színésznő is a miskolci színház társulatába szerződik. Így a tizenhárom éves Anna Gizella is a borsodi városban folytatja az iskolát.

Györgyi Anna, Lovas Rozi és Kocsis Pál A vágy villamosában – Fotó: Bócsi Krisztián

A Miskolci Nemzeti Színház tavaly december 1-én mutatta be a POSZT-on is nagy sikerrel játszott A vágy villamosát; az előadást nem viszik tovább a következő évadba. „Lehet, hogy ez kegyetlenül hangzik, de általában könnyen elengedem a darabokat, mert tudom, hogy biztosan jön majd valami más, ami ugyanannyira jó és érdekes lesz. Szokásom, hogy az utolsó előadás után a kukába dobom a szövegkönyvet: vége, eltemettem, és várom a következő szerelmet – mert egy-egy új szerep olyan a színésznek, mint egy új szerelem.”

Györgyi Anna és Görög László A vágy villamosában – Fotó: Bócsi Krisztián

Györgyi Anna a következő évadban Miskolcon Arkagyinát játssza Csehov Sirályában (rendezi Kiss Csaba, tervezett bemutató: 2013. december 7.) és Luigi Pirandello Az ember, az állat és az erény című darabjának egyik főszerepét, Perellánét (rendezi Szabó Máté, tervezett bemutató: 2013. október 5.).

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés