Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kileszel, ha nagy leszel

0 Komment
0 Reblog

Tűzoltó leszel s katona! (Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház)

A nyíregyházi Tűzoltó leszel s katona! annyira jól és evidensen szól a célközönségéhez, azaz a középiskola vége felé járó kamaszokhoz, hogy az előadás után nem is érteni: miért nem készít ugyanerről a témáról színdarabot minden, az ifjúságot is megszólító színház? Ez a "zenés pályaválasztási tanácstalanság" - ahogy a remek és nagyon pontos alcím meghatározza a műfajt - arról szól, ami kitölti ennek a korosztálynak gyakorlatilag az egész életét: a készülődésről az érettségire. És ennek a készülődésnek csak az egyik része a tanulás; ott vannak még a tanulás különféle alternatívái, mint a randik és baráti találkozók. Na meg a másmilyen értelemben vett készülődés: a szembenézés azzal, hogy most már tényleg muszáj lesz kezdeni valamit az életünkkel.

Fotó: Karádi Zsolt

Csokonai beállt az élők sorába

0 Komment
0 Reblog

Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza)

Egy kétszáz éves Csokonai-szövegből rendezni meg az évad talán legszórakoztatóbb, legfergetegesebb humorú előadását - ez minimum váratlan, mindenesetre igen becsülendő teljesítmény. Márpedig Keresztes Attila pont ezt tette Nyíregyházán: korántsem a nyelvemléket látta meg Csokonai darabjában, hanem a vérbeli abszurdot - és ha már rátalált, alaposan ki is aknázta. Az ő keze alatt Az özvegy Karnyóné lehengerlő szürreál-groteszk kavalkád, amely egyszerre áll a lehető legtávolabb a komolyságtól, és nyűgöz le mégis hihetetlen gondos kidolgozottságával és átgondoltságával.

Illyés Ákos, Petneházy Attila és Fellinger Domonkos - Fotók: Móricz Zsigmond Színház / Homonyik Csilla

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés