Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adj a nőnek ékszert, attól majd kussol

1 Komment
0 Reblog

Galambos Attila - Orosz Dénes - Szente Vajk - Szirtes Tamás - Bolba Tamás: Poligamy (Madách Színház)

Hogy a csaknem ezer fős nézőterű Madách Színház a szinte garantált sikert hozó, világhírű megamusicalek mellett nagyszínpadon reszkírozza meg egy új, hazai szerzők ötletén, szövegkönyvén és zenéjén alapuló darab bemutatását, önmagában is minden elismerést megérdemlő vállalás. (Nem egy olyan prózai művészszínház van, amely régóta nem mer nagyszínpadon kortárs magyar drámát bemutatni.) Magának az eseménynek a megünneplésén kívül talán az sem túlzó elvárás, hogy az adott színház valamilyen értéket közvetítsen népes közönsége felé. Tényleg bármilyet: nem kell megtalálni a bölcsek kövét, sem a filozófia nagy gondolkodóit megidézni, pláne, ha Orosz Dénes Poligamy című, néhány éves, magyar romantikus komédiája az alap. (Annak kritikája erre olvasható.)

Lapis Erika, Sári Éva, Bartha Alexandra, Magy Sándor,Kiss Ramóna,Molnár Gyöngyi, Trecskó Zsófia - Fotók: Madách Színház

Halász Juditot betemeti a lavina

0 Komment
0 Reblog

Graham Linehan: Betörő az albérlőm (Madách Színház)

Legyen szó akár a legkönnyedebb, kacagtató bohózatról, azért az megkerülhetetlen, hogy egy színdarabnak legalább az alapszituációja megálljon a lábán. A kétféle filmváltozatban is ismert angol komédia, a Betörő az albérlőm öncélúságára jellemző, hogy már a kiindulásában sincs halovány nyoma sem az értelemnek: mégis miért venne ki egy rablóbanda egy szobát egy öregasszony lakásában - ahelyett, hogy egy üres lakást bérelne -, hogy aztán folyamatos problémát jelentsen nekik önmaguk álcázása a néni és teljes baráti köre előtt? Mit tud ezzel kezdeni Halász Judit és Mucsi Zoltán a Madách színpadán?

Fotók: Kallos Bea/MTI

Jutalomjáték két bús főre

0 Komment
0 Reblog

Neil Simon: A Napsugár fiúk (Madách Színház)

Az a legjobb az egészben, hogy ennek a bravúros pontossággal megírt, hihetetlenül feszes, rendkívül humoros Neil Simon-drámának, és az abból tökéletes precizitással megrendezett előadásnak a Madách Színházban még tétje is van. Pedig igazán jó elnézni ezt a ritka jól működő, perfekten olajozott gépezetet, ahol minden poén pontosan kiszámítottan érkezik és remekül működik, ahol a színészek, miközben minden szavukkal nevettetnek, egy-egy sorsot is szépen felrajzolnak, egyszóval ezt a kiváló komédiát még akkor is, amikor még nem biztos, lesz-e a nevetésen kívül más veleje is a dolognak. De lesz: márpedig egy tartalmas vígjáték után mégiscsak jobb hazamenni, mint egy sekélyes bohózat után.

Benedek Miklós és Gálvölgyi János - Fotók: Madách Színház

Tátva marad a sok száz gyerekszáj

0 Komment
0 Reblog

Disney és Cameron Mackintosh: Mary Poppins (Madách Színház)

Milyen kedves mese is ez a Mary Poppins! Vagy legalábbis a most már itthon is látható, világhírű musicalben a Madách Színházban nagyon is annak tűnik. Másról sem szól, mint hogy a nevelésben minden regulázást, szigort és büntetést lepipál, ha a gyerek kap inkább egy kis odafigyelést, megértést és szeretet; meg hogy csak egy kis fantázia, nyitottság és jókedv kell ahhoz, hogy a hétköznapok színesebbek legyenek. Sőt, még egy ígéretesen induló, aztán lendületéből ugyancsak alábbadó feminista szálat is elrejtettek benne a szemfüles szerzők arról, hogy talán mégsincs teljesen rendjén az "asszony a férjé, a férj a munkáé"-életszemlélet.

Oroszlán Szonja - Fotók: Madách Színház

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés