AJÁNLÓ
 
14:46
2013. 06. 07.
Szörényi Levente - Bródy János: István, a király (Szegedi Szabadtéri Játékok) ...
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2013. 06. 07.
Szörényi Levente - Bródy János - Sarkadi Imre - Ivánka Csaba: Kőműves Kelemen (RaM Colosseum) ...
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2013. 06. 07.
Avagy még egyszer arról, hogy mi a baj a Nemzeti igazgatóváltásával Elérkezett az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2013. 06. 07.
Klaus Mann: Mephisto (Nemzeti Színház) "Attól, hogy körülöttünk minden megváltozik, ...
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2013. 06. 07.
Kander - Ebb - Masteroff: Kabaré (az Ódry Színpad és a Nemzeti Színház közös produkciója) ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alföldi utolsó éjszakája Amphitryonnal

0 Komment
0 Reblog

Egy kétezer kilométeres út egyik állomása volt Alföldi Róbert számára a POSZT nyitóelőadása, az Amphitryon. Gothár Péter rendezésében Alföldi Jupitert játszotta el egymás után kétszer a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó első napján. „Tegnap és tegnapelőtt Rijekában, az Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színházban játszottuk a Tartuffe-öt. Előadás után, éjszaka azonnal indultunk Udvaros Dorottyával Pécsre egy kisbuszban. Hajnali fél ötre értünk ide, és már délelőtt elkezdtük a próbákat” – meséli Alföldi Róbert.

Fotók: Kálmándy Ferenc

A második, késő esti pécsi Amphitryon volt a produkció búcsúelőadása: mivel a Nemzeti Színház igazgatóváltása miatt a benne szereplő színészek egy része elszerződik a fővárosi színházból, a jövő évadban már nem lesz műsoron a februári bemutató. „A közönség ugyanolyan jól fogadta az előadást, ahogyan korábban Budapesten is; úgy éreztem, hogy nagyon jól szórakoznak” – mondja Alföldi, hozzátéve: nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy pont a fesztiválon búcsúzik az előadás. „Így jött ki a lépés. De kettővel többet játszhattunk belőle, mint amit a budapesti körülmények engednek, és ez jó.”

Alföldi az összesen négy és fél órányi Amphitryon után már hajnalban útnak indult  Avignonba, ahol a 2012-es Armel Operafesztiválon a zsűri és a közönség által is legjobbnak választott rendezését, a Haláleset a családban című operát mutatják be.

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés