AJÁNLÓ
 
12:27
2013. 05. 04.
Vasárnap este harmincnegyedik alkalommal osztották ki a Színikritikusok Díját. A legjobb előadás...
A bejegyzés folyatódik
 
12:27
2013. 05. 04.
Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én (Kőszegi Várszínház) A nyári színházaknak...
A bejegyzés folyatódik
 
12:27
2013. 05. 04.
Beaumarchais - Kokan Mladenović - Gyarmati Kata: Opera Ultima (Újvidéki Színház) A hatalom...
A bejegyzés folyatódik
 
12:27
2013. 05. 04.
Opera Ultima (Fotó: Mikus Csaba) 2014. június 5. és 14. között rendezték meg...
A bejegyzés folyatódik
 
12:27
2013. 05. 04.
"Egy Caliban-kaliberű paliból simán lehet miniszter" - ilyen és ehhez hasonló sorok lesznek...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kung-fu, randi, színház

0 Komment
0 Reblog

Tévedtél már el színházban? Néztél már vágyakozva arra a nem túl feltűnő ajtóra a nézőtér oldalán, a színpad mellett, ahol előadás után a fontosnak és bennfentesnek látszó kiváltságosok távoznak észrevétlenül? Tudod, milyen jó a kávé az Örkény Színház színészbüféjében? Színházak Éjszakája van szombaton.

A másodszor megrendezett Színházak Éjszakája szombat délutántól éjjelig minden színházrajongó titkos vágyait kielégítheti: kulisszajárás a főváros különböző színházaiban, kung-fu edzés Nagy Zsolttal, jóga Stefanovics Angélával, találkozás a színészekkel hivatalos és nem hivatalos keretek között, jelmezpróba és különleges előadások – és ezek még nem is a legizgalmasabb programok.

Mert lesz például alvószínház a TÁP Színház őrültebb tagjaival, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda, de biztos, hogy ilyet még senki nem látott (legfeljebb ébredőszínházat, szintén a TÁP-pal, néhány éve kora reggel a Süss fel nap!-ban). A Kolibri Színészeinek pedig pár percre bárki a főnöke lehet: az igazgatószimulátorban a szerepcserén átesett néző kirúghatja és szerződtetheti a szerencsétlen beosztottakat, vagy megindokolhatja, miért ő kapja Zsebibaba szerepét a Micimackóban. A Radnótiban Vámos Miklós gyógyítja meg az ebbe biztosan belebetegedő nézőket, a József Attilában elmondják, mit csinál egy ügyelő (tegye fel a kezét, aki erről másfél mondatnál többet tudna mondani), a Bábszínházban pedig azt ígérik, hogy halálra rémítik a bátrabb szülőket (gyereket addig kéretik a szekrényben hagyni).

És persze lesz sok zene, mert ha bármelyik színházban valaha is elhangzott is legalább két dallam, az ma éjjel biztos, hogy újra előkerül. És véget ér a Katona bődületes sikerű színházi szitkomja, A gondnokság, a Radnótiban pedig randevúkban lehet reménykedni a színészekkel (aki arra jár, csókoljon kezet Kováts Adélnak a nevemben). Ja, és idén beszáll a mókába a Jurányi inkubátorház is, sőt, a legjobb programok fele itt lesz, és azt mondják, addigra elkészül a kert is, a kocsma meg már meg is nyitott. De nem is kell senkit győzködni, hogy benézzen a Jurányi utcai színházplázába, egy idő után úgyis mindenki befut, aki számít – itt lesz ugyanis a búcsúbuli, éjféltől. Zenél DJ Vajdai. Hazafelé talán már találni majd nyitott virágboltot – vasárnap anyák napja. De mi az a Színházak Éjszakájához képest?

Részletes program erre.

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés