AJÁNLÓ
 
15:27
2012. 12. 05.
Gogol: A revizor (a Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság előadása) Szerző:...
A bejegyzés folyatódik
 
15:27
2012. 12. 05.
A hosszabbik út (a Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság előadása Nick...
A bejegyzés folyatódik
 
15:27
2012. 12. 05.
Ma kétszer mutatta be Bodó Viktor társulata, a Szputnyik Hajózási Társaság a középiskolásoknak...
A bejegyzés folyatódik
 
15:27
2012. 12. 05.
Vasárnap este harmincnegyedik alkalommal osztották ki a Színikritikusok Díját. A legjobb előadás...
A bejegyzés folyatódik
 
15:27
2012. 12. 05.
Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én (Kőszegi Várszínház) A nyári színházaknak...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Szputnyik Hajózási Társaság (Bodó Viktor társulata) minden tagja sárga csillagot tűzött magára a Kockavető november 30-i előadása után, a meghajlás közben, tiltakozásul a Jobbiknak a zsidók összeírásáról szóló javaslata ellen. A videó után a társulat közleménye olvasható.

A társulat így fogalmaz közleményében: „Mint ismeretes, Gyöngyösi Márton a gázai konfliktus kapcsán azt mondta, hogy itt az ideje annak, hogy »felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar Kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára«.

Fontos fejleménynek tartjuk, hogy a vasárnapi tüntetésen ilyen sokan részt vettek. E példátlan összefogás ellenére azt gondoljuk, hogy mindenkinek a maga módján is véleményt kell nyilvánítania az üggyel kapcsolatban. Mi, a Szputnyik Hajózási Társaság tagjai (színészek és művészeti munkatársak), a november 30-i Kockavető című előadás tapsrendjénél sárga csillagot tűztünk a ruhánkra.

Így kívánunk demonstrálni az elmúlt évek egyre erősödő gyűlölethadjárata ellen. Olyan Magyarországon kívánunk élni, ahol senkit sem különböztetnek meg és rekesztenek ki vallási nézete vagy származási hovatartozása alapján, ahol semmilyen kisebbséget nem ér sem szóbeli, sem testi atrocitás.

Ilyesmi többet nem fordulhat elő, tennünk kell ellene, ez a mi felelősségünk is! A halottainkért, nagyszüleinkért, szüleinkért, testvéreinkért, gyermekeinkért, barátainkért, szomszédainkért, önmagunkért.”

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés