Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Angliában mutatják be Spiró darabját

0 Komment
0 Reblog

Anne-Marie Draycott és Zach Lee a Prah próbáján

Spiró György Prah című darabját először mutatják be angolul, Manchesterben és Londonban.

A Magyarországon 2007-ben bemutatott fekete komédia egy házaspárról szól, amelynek ötöse van a lottón, a "prah" pedig arra, az egykoron Jugoszláviából hozott kakaóporos dobozra van ráírva, amelybe a nyertes szelvényt rejtik arra az időre, amíg eldöntik, mit kezdjenek a nyereménnyel. Spiró darabja egyszerre párkapcsolati komédia, illetve kórképe a rendszerváltás utáni Magyarországnak.

Nyolc napon belül gyógyul

0 Komment
0 Reblog

Spiró György: Príma környék (Pesti Színház)

Spiró György két, saját maga által kijelölt út között lavírozik új drámájában. Az egyik, hogy gondosan kifejtve megírja a mai Magyarország elmúlt huszonvalahány évéből következő állapotait a nagypapa-nagymama és az anyuka-apuka generációk közötti feszültségeken keresztül, mutyizásokkal, gyanús privatizációkkal, gátlástalan pénzemberekkel, öregeik felelősségét ledobni kívánó alig-középkorúakkal. A másik lehetőség, hogy választ egy hangzatos, a fent leírtakat mindössze egy egyszerű, rövid és túlzó felkiáltásban összefoglaló csattanót.

A Príma környék úgy indul, mintha Spiró az előbbi útra lépett volna rá - aztán legkésőbb a második felvonás elején kiderül, hogy az első elágazásnál mégis lefordult a másik irányba. Ez a dráma és a Pesti Színház előadásának legnagyobb problémája: innentől fogva kis túlzással már nincs is szó másról, mint hogy a tucatnyi, egyre egyértelműbb utalás révén a legkevésbé fogékonyaknak is leessen, aminek le kell esni.

Csőre Gábor és Hegedűs D. Géza - Fotók: MTI / Szigetváry Zsolt

Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés