Angliában mutatják be Spiró darabját

0 Komment
0 Reblog

Anne-Marie Draycott és Zach Lee a Prah próbáján

Spiró György Prah című darabját először mutatják be angolul, Manchesterben és Londonban.

A Magyarországon 2007-ben bemutatott fekete komédia egy házaspárról szól, amelynek ötöse van a lottón, a "prah" pedig arra, az egykoron Jugoszláviából hozott kakaóporos dobozra van ráírva, amelybe a nyertes szelvényt rejtik arra az időre, amíg eldöntik, mit kezdjenek a nyereménnyel. Spiró darabja egyszerre párkapcsolati komédia, illetve kórképe a rendszerváltás utáni Magyarországnak.

A Prah című darabot Anne-Marie Draycott és Zach Lee főszereplésével mutatják be először Angliában. Május 3-án és 4-én Manchesterben, egy héttel később a londoni Balassi Intézetben, majd ismét egy hétre rá a Salfordi Egyetemen. Az adaptáció rendezője maga a Spiró-darabot fordító Náray-Davey Szilvia, aki Budapesten született, majd Londonban folytatta színházi tanulmányait, később New Yorkban és Los Angelesben dolgozott, 2007-ben pedig Manchesterbe költözött és megalapította az Ignition Stage profi színházi társulatot, utóbbi mutatja be a Prahot is.

Spiró György ott lesz a londoni bemutatón, ahol beszélgetésen vesz majd részt.Kövesd az Egyfelvonást a Facebookon!

Erről beszéltek:

Olvasóim

Bódi Tamás puskar Kovács Bálint bujdosobori Butterfly Pallag Zoltán cultrobot28 egyfelvonas lucka Csobod Luca ivanyiorsolya bg

Feedek

Hirdetés